Det melder selskapet i en pressemelding tirsdag.

Børsnotering

Industriselskapet, som jobber med utvikling, fremstilling og salg av helsekostprodukter av raudåte, jobber mot en mulig notering av aksjer på Euronext Growth. Gunnar Rørstad, som har ledet selskapet siden oppstart, skal lose selskapet gjennom dette arbeidet, og Ramskjell vil ta over fra 1. juni.

Ifølge pressemeldingen ønsker Rørstad å trappe noe ned for å jobbe med egne prosjekter i årene fremover.

– Styret takker Gunnar for en imponerende innsats gjennom mange år, han har vært en betydelig bidragsyter til å etablere en solid plattform for videre vekst, heter det i pressemeldingen.

Calanus har bygget fabrikk utenfor Sortland i Vesterålen, men har hatt utfordringer i innspurten av byggeprosessen, på grunn av en bekymringsmelding knyttet til arbeidet med fundamenteringen. Foto: Silje Helene Nilsen

Kommersielle muligheter

Ramskjell har vært ansatt som komersiell direktør i Calanus siden høsten 2020. Hun er utdannet siviløkonom, og har ledererfaring fra Sana Pharma, NurtraQ og Bringwell Norge.

Ifølge pressemeldingen har hun bred erfaring med merkevarebygging i Norden, og har vært ansvarlig for salg og forretningsutvikling av flere store internasjonale merkevarer.

– Hun fremstår som en meget dyktig leder, med dokumenterte økonomiske resultater og relevant bakgrunn med tanke på de spennende kommersielle mulighetene Calanus AS nå jobber for å realisere. Hun kjenner allerede virksomheten og organisasjonen godt, noe styret anser som en stor fordel, sier styreleder Stig Ebert Nilssen i pressemeldingen.

Ramskjell vil allerede nå starte arbeidet med å styrke organisasjonen med sikte på vekst, blant annet ved å ansette flere medarbeidere i stillinger innenfor salg og markedsføring.