Norges mest kjent frimurer med ”fiskelukt” er sommarøyværingen Svein Ludvigsen, ex. fiskeriminister. Hans medlemskap i Frimurerordenen skapte habilitetsproblemer i 2001 for ministeren. Han trakk seg da fra losjen. Men ifølge TV2 er Ludvigsen medlem nå.

To fiskere står oppført som medlemmer. Det er Eilif Hansen (70), Hestvika og Willy Olsen (55), Sortland.

Seks personer står oppført under fiskeskipper hos Frimurerordenen. Det er Nils Davik, 66, Elverum, Tor-Arne Jacobsen, 59, Tromsdalen, Tore Krane, 68, Skrova, Odd Dagfinn Pettersen, 62, Tomasjord, Sven Simonsen, 67, Kopervik og Stig Magne Torgersen, 39, Brønnøysund.

Tre er oppført som fiskebåtreder. Det er Knut Golten, 74, Glesvær, Jan-Erik Johnsen, 50, Brønnøysund og Jan Øksenvåg, 69, Averøy. Johnsen er kjent tillitsmann i Norges Fiskarlag. Tromsørederen Arild Karlsen, 51, sist kjent fra striden om tråleren ”Lysnes, er medlem. Karlsen bor i Tromsdalen. Han står ikke oppført som fiskebåtreder, men som reder.

Tre står oppført som fiskeoppdretter. Det er Reidar Einvik, 63, Flatanger, Johan Sverre Simonsen, 70, Selbustrand og Tarald Sivertsen, 47, Nordfold. Sistnevnte var leder av Fiskeoppdretternes Forening i lang tid og er godt kjent for oppdrettsfolket. Fiskeoppdretter Bent Eriksen, 59, står i lista oppført som direktør, men er et kjent oppdrettsfjes. Han driver på Pundslett ved Digermulen.

Tre står oppført som fiskerirettleder. Det er Jan Bjarne Eilertsen, 62, Svolvær, Arne Dug Isaksen, 55, Øksfjord og Bjarne Johan Normann, 65, Flekkefjord.

Fiskeindustri-disponent Johannes Langaas Berntzen, Sund i Lofoten, 50, er også medlem. I samme kategori som Berntzen har vi Kristian Holst, 59, Harstad. Holst har en fiskeindustribedrift. Hartvig Arve Sverdrup, 54, på Reine driver også innen fiskeindustri.

 Tidligere sjef for Lofoten Trålerrederi, Kjartan Arctander, 81, det samme. Einar Tore Essaiasen, 58, kjent reder fra Senjahopen, er medlem, ifølge TV2s lister.

Frode Øyan er et kjent navn for mange som holder på med fisk i Finnmark. Øyan, 48, står oppført som medlem i Rypefjord.

Ser vi på andre næringer er det oppført to medlemmer som titulerer seg sjømann. Det er losoldermenn. Det er Roar Gjessing, 69, Horten og Per Sævareid, Kolnes, 76 år. To står oppført som losbåtfører og to står oppført som havneleder. En står oppført som fyrvokter og en som fyrmester. En har tittel havnefogd. En er regiondirektør for Råfisklaget. Det er Hermod Larsen i Svolvær. I Svolvær finner vi også tidligere fiskerijournalist John-Arne Storhaug. Han er 59 år og arbeider for Lofotposten.

Alle opplysningene er hentet fra TV2s base over norske frimurere, som du finner her: http://www.tv2nyhetene.no/prosjekt/frimurer