For virksomheten på Sandtorg sør for Harstad har det i en periode vært usikkerhet rundt drift og eierstruktur. Fiskeribladet meldte i fjor at

Anlegget har frem til nå vært heleid av Erik Ianssen gjennom Selfa Arctic AS og eiendomsselskapet IndustriParken Eiendom AS. Nå melder Selfa Arctic at Harstad Havn kjøper anlegget på Rødskjær.

Sikret ti års drift

Avdelingsleder Magne Stenhaug sier at Selfa nå er sikret drift i 10 år.

– Vi skal snart i gang med å bygge elektriske fiskefartøy. Både dette og mange satsinger fremover vil kreve gode og sterke eiere, sier Stenhaug.

Bygget på Rødskjær skal nå moderniseres med ny taktekking, gigantportene i enden av produksjonsanlegg vil bli fornyet, og hele kontor/hotelldelen skal rives og bli topp moderne.

22 millioner

Daglig leder Berit Ianssen i Industriparken Eiendom As er selger av anlegget. Anlegget ble solgt for 22 millioner kroner og gir en regnskapsmessig gevinst på 17 millioner kroner. 

– Med en total egenkapital på ca 100 millioner kroner, gir dette oss muskler både til å utvikle Selfa Arctic AS, vår nullutslippsteknologi og våre eiendommer videre. For oss var det dog like viktig å få en seriøs lokal investor som kan utvikle det flotte anlegget på Rødskjær videre, sier Ianssen.

Nye krefter

Selfa-sjef Erik Ianssen sier de nå har et solid fundament til å satse videre.

– Vi kjører hardt på med nullutslipp fiskebåter og er i gang med å serieprodusere elektriske sjarker. Dette er kostbart og nå har vi fått litt ekstra egenkapital slik at vi har nye krefter til å satse, sier Ianssen til Fiskeribladet.

Fiskeribladet meldte i fjor at Ianssen nå skal begynne med

– Det blir samme båten, men vi lager en serie. I løpet av sommeren starter vi med markedsføring og satser på produksjon i løpet av året. En gang i løpet av 2018 er den første sjarken klar. Vi føler oss trygg på løsningen på «Karoline» er verdt å satse på. Prisen på båten må ned og kapasiteten må opp, det har vi en plan på.

Utbygging

I en pressemelding uttaler havnesjef Ivar F Hagenlund at han er veldig fornøyd med at handelen gikk i boks. 

– Harstad havn og Harstad kommune trenger mer sjønære arealer til havn, næring og industri, og vi planlegger 400 – 800 mål utbygging på Rødskjær. Massene til dette kan komme fra tunnellsprenging for ny E10 fra Tjeldsundbrua til Fiskefjorden. Eiendommen vi nå har kjøpt henger sammen med øvrig utvikling av Harstad som regionhavn. I tillegg ønsker vi å utvikle mer maritim industri på tomta vi nå har kjøpt, sier han.