I en pressemelding fra Insula, som eier Nordic Group, heter det blant annet:

«Styret og tidligere administrerende direktør i Nordic Group, Espen Hanson, deler ikke syn på hva som er riktig veivalg for selskapet fremover, og de har derfor kommet til enighet om at Hanson fratrer stillingen som administrerende direktør i selskapet».

IntraFish har ringt både Hanson og styreleder Sigvald Rist, uten å oppnå kontakt.

Jensen permanent etterfølger

Morten Hyldborg Jensen (53) som i dag er driftsdirektør hvitfisk i Insula, overtar som toppsjef i Nordic Group.

- Jeg føler meg trygg på at selskapet, med Morten Hyldborg Jensen og våre øvrige, dyktige ansatte på laget, er godt rustet til videre vekst og utvikling, til glede for både kunder, leverandører, ansatte og eiere, sier styrets leder Sigvald Rist i meldingen.

Jensen opplyser til IntraFish at han har overtatt i Nordic Group på permanent basis, og at han samtidig fortsetter i jobben som hvitfisk-direktør.

- Ikke riktig av meg å fortsette

Espen Hanson vil ikke utdype hva uenigheten med styret går ut på.

- Det blir en intern sak. Vi er enige om at vi er uenige om veien videre. Da blir det ikke riktig av meg å fortsette i Nordic Group, sier han til IntraFish.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå skal jeg få avsluttet jobben i Nordic Group på en god måte. Jeg har hatt fem givende år i selskapet, og det har vært utrolig fint å ha vært en del av miljøet i Nordic Group.

Hanson var tidligere i dag på kontoret, hvor det var avskjedsmarkering med de ansatte.

- Jeg har blitt knyttet til selskapet, ikke bare faglig, men også personlig. Nå skal jeg bistå ny daglig leder for å få til en god overgang.

Den tidligere toppsjefen ønsker ikke å svare på om hvorvidt han har fått sluttpakke eller ikke.

Nordic Group er et tradingselskap med hovedkontor i Trondheim. Selskapet har 21 ansatte, og driver primært med hvitfisk. I 2017 kjøpte Insula 96 prosent av aksjene i selskapet.