Hans Fredrik Sørdal (36) er ansatt som ny daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag etter Steinar Jonassen som om få uker går av med pensjon. Det melder Nordland Fylkes Fiskarlag i en pressemelding onsdag.

Politiker-bakgrunn

Om den nye daglige lederen skriver Fiskarlaget følgende:

«Sørdal har de siste 14 årene bodd i Flakstad i Lofoten og er utdannet adjunkt. Han var i perioden 2015 - 2019 ordfører i Flakstad kommune og han har også vært leder av Lofotrådet i to år. Hans politiske engasjement har vært stort noe som førte til at han i en periode var nestleder i Nordland Arbeiderparti. For tiden er han styremedlem i partiet, men dette er et verv som han trekker seg ut av ved tiltredelsen av jobben i Nordland Fylkes Fiskarlag».

- Et privilegium

Styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag, Jan Fredriksen er tilfreds med at en ny daglig leder er på plass:

– Jeg håper at Sørdal blant annet med sin bakgrunn som politiker, vil kunne skape kontakter inn mot ulike politiske miljø slik at Nordland Fylkes Fiskarlag også i fortsettelsen kan være en med- og motspiller for politikerne. Samtidig har jeg stor tro på at vi har fått en daglig leder som godt er i stand til å snakke med medlemmene våre sier Jan Fredriksen.

Selv sier Sørdal følgende om å ta fatt på oppgaven:

- Det er et privilegium å kunne være en bidragsyter og tilrettelegger for en slik næring, ja den viktigste næringen vi har i Nordland. Jeg skal nå være lyttende og jobbe for en enda bedre forståelse for, og på vegne av medlemmene i Nordland Fylkes Fiskarlag, avslutter Sørdal.