Kjell Inge Røkkes krillsatsing Aker BioMarine er nå klare med et nytt produkt som har vært under utvikling i årevis. Selskapet håper å få Lysoveta-produktet godkjent som kosttilskudd innen et par års tid, skriver E24.

Aker Biomarine kaller dette «et betydelig gjennombrudd som vil åpne nye muligheter og nye store markeder» innen blant annet øye- og hjernehelse, heter det i en pressemelding fra selskapet tirsdag.

Det er snakk om et produkt med LPC-bundne EPA- og DHA-fettsyrer fra krill, der fettsyrene henger seg på LPC-molekylet som kan transportere dem til hjernen.

- Aker BioMarine er det første selskapet som produserer og tilbyr LPC-bundet EPA og DHA. Dette er et gjennombrudd innen vitenskap og produktutvikling, lansering av en helt ny plattform for å forbedre menneskelig helse, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine, i meldingen.

Nyheten fra selskapet sendte aksjekursen opp over 10 prosent tirsdag.

Ifølge amerikanske Journal of Lipid Research har omega 3-fettsyrene EPA og DHA egenskaper som beskytter mot flere nevrologiske og metabolske plager.

Aker BioMarine mener disse produktene frem til nå kun har vært tilgjengelige i små og dyre volumer, men at deres løsning vil gjøre produktet tilgjengelig i «store volumer til en rimelig pris», viser E24 til.

Nå vil Aker BioMarine skalere opp produksjonskapasiteten sin på fabrikken i Houston, Texas. Selskapet forventer en godkjenning av Lysoveta som kosttilskudd innen utgangen av 2022.