Siv Jensen sier at det ikke lenger er grunnlag for at Frp fortsetter i regjering.

- Jeg tok oss inn i regjering, og nå tar jeg oss ut av regjering. Det gjør jeg fordi det er det eneste riktige å gjøre, sier partileder Siv Jensen på en pressekonferanse i dag.

Ingen kravliste

Det er saken om den såkalte IS-kvinnen som nå har kommet til Norge med barna sine, som er dråpen for Frp.

- Samlet sett er det ikke lenger grunnlag for at Frp fortsetter i regjeringen. Jeg har varslet statsministeren om at det heller ikke er grunnlag for å legge frem en kravliste, sier Jensen.

Det vil være Frps partiprogram som er førende for sakene de skal behandle fremover, og de vil forholde seg til regjeringens forslag fra sak til sak.

- Frp vil ønske om å påvirke politikken ut fra vårt partiprogram, men vi ser ingen grunn til å bytte statsminister. Vi ser Erna Solberg som den rette til å lede landet fremover, sier Jensen på pressekonferansen.

Fiskeriministeren går

Etter at KrF og Venstre ble med i regjeringen, ble begeistringen gradvis borte, mener Jensen.

- Vi kunne stått i de negative sakene og noen grå kompromisser om vi fikk flere gode saker vi kunne være stolte over, sier hun.

Fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik tiltrådte 13. august 2018. Han går nå ut av regjeringen sammen med resten av Frp. Nøyaktig når en ny fiskeriminister er på plass, og hvem dette blir er foreløpig ikke avklart.

Nesvik tok over statsrådposten etter Per Sandberg, som trakk seg etter en sommer med mye trøkk rundt hans tur til Iran.

Frp har hatt fiskeriministeren siden 2015 da Per Sandberg tiltrådte.

Samarbeidsavtalen består

På spørsmål om hvor raskt det vil gå før Frp er ute av regjeringen, viser Jensen til statsminister Erna Solberg.

Solberg har en egen pressekonferanse like etter at Frps pressekonferanse er ferdig.

- Jeg har respekt for at Frp vil tre ut av regjering, selv om jeg ville ha foretrukket at de hadde fortsatt, sier Solberg på pressekonferansen.

Hun sier at regjeringen fortsatt vil legge den ett år gamle samarbeidsavtalen til de fire partiene til grunn for sin politikk i tiden fremover.