Fortsatt tørrfisk på lager

Tørrfisknæringa har fortsatt fisk av Italia-kvalitet på lager etter fjorårets produksjon. Men situasjonen gir foreløpig ikke grunn til bekymring.

Her får noen paller med fineste Italia-tørrfisk nyte dagslyset på Stø før de klargjøres for eksport til sydligere breddegrader. Foto: Jon Eirik Olsen
Her får noen paller med fineste Italia-tørrfisk nyte dagslyset på Stø før de klargjøres for eksport til sydligere breddegrader. Foto: Jon Eirik Olsen

- Nei, vi regner med at lagrene nå tømmes litt etter litt. Salget før jul gikk tregt. Men etter det vi hører skyldtes dette utenforliggende ting, og ikke tørrfisken og markedene, sier daglig leder Leif Godvik ved Gunnar Klo-anlegget på Stø i Vesterålen.

Vanligvis tomt
En del paller av topp-kvalitets tørrfisk har uansett gått inn i et nytt år på lager i Norge, mens det vanlige ville vært tomme lagre på denne årstiden. Godvik tror situasjonen er den samme hos tørrfiskprodusenter flere steder på kysten.
Flere land
Stø-tørrfisken ble produsert i løpet av forrige vintersesong, og så vraket og sortert utpå høsten. -Deretter bærer det vanligvis ikke bare til Italia, men også til land som USA, Kroatia og Nigeria, forteller Godvik.

(Vilkår)
Publisert 24. January 2013, kl. 02.00Oppdatert 24. January 2013, kl. 02.00