– Kjøpet legger grunnlaget for Bluewild sin satsing på å bygge opp et sjømatselskap, fokusert på bærekraftig fiskeri, 100 prosent ressursutnyttelse og ombordproduksjon, sier Tore Roaldsnes, administrerende direktør i Bluewild AS i en pressemelding tirsdag.

- Gledelig med lokal kjøper

Tråleren som Volstad AS selger til Roaldsnes, er en 74,4 meter lang frysetråler bygget ved Tersan Shipyard i Tyrkia. Skipet ble levert i juni 2013 og bedriver hovedsakelig tråling etter hvitfisk og reker.

Eivind Volstad, eier og styreleder i Volstad AS(Arkivfoto) Foto: Fridgeir Walderhaug

Skipet har 21 ansatte pr skift og har en fabrikk-konsesjon med kvotefaktor på 3,0.

– Når vi først har bestemt oss for å selge båt og kvoter, er det jo gledelig at det ble til en lokal kjøper, sier Eivind Volstad, eier og styreleder i Volstad AS, og legger til:

– Det betyr at både verdiskaping og arbeidsplasser forblir i distriktet.

Storfornøyd

– Jeg er veldig fornøyd og takknemlig for at vi fikk til dette. Mange har bidratt i et krevende prosjekt, og da er det veldig hyggelig at vi har klart det, sier Tore Roaldsnes, administrerende direktør i Bluewild til Fiskeribladet.

De har jobbet med dette i snart et år.

– Vi har jobbet fulltid med dette siden begynnelsen av juli, og har jobbet intenst med kvotekjøp, og bygge et helt nytt rederi siden begynnelsen av november i fjor, sier Roaldsnes.

Tråleren er syv år gammel, og er en forholdsvis moderne og stor frysetråler.

– Det er en båt som er relativt ny og godt utstyrt og vedlikeholdt.

Ikke første kjøp fra Volstad

Dette er derimot ikke første gang Roaldsnes kjøper tråler fra Eivind Volstad. Det første kjøpet skjedde i 2013, men da under Nordic Wildfish. Han er nå i ferd med å bygge opp et nytt rederi.

– Det er en ganske unik mulighet som dukket opp, det er et stort kjøp, med store kvoter, og som gjør det mulig å realisere visjonene våre mye raskere enn det vi så for oss, sier Roaldsnes.

Leder i fiskeriselskapet Bluewild, Tore Roaldsnes er storfornøyd med innkjøpet av den nye tråleren Volstad. Foto: Pressefoto

I desember 2019 ble tre aksjonærgrupper eier av hver sin del av virksomheten til Nordic Wildfish. De tre selskapene er Roaldsnes, Rossholmen og Bluewild, skriver Sunnmørsposten.

- Bli ledende

– Visjonen vår er bærekraftig høsting av kvotegrunnlaget og ressursene, ta vare på kvaliteten og utnytte hele råstoffet. Dette har vi vært opptatt av lenge, og er noe vi skal arbeide videre med, sier Roaldsnes.

Roaldsnes og Myklebust legger ikke skjul på at kvotekjøpet har vært viktig.

– Vi har en stor ambisjon om å bli et ledende fiskeriselskap. Dette er et veldig viktig trekk for å bygge opp en god basis på kvote, med en av de store hvitfisktrålerne i Norge, sier sjefsoperatør Frank Myklebust i Bluewild.

Tråleren vil bli brukt både i nord og sør.

Overtar i januar

Bluewild overtar frysetråleren til vinteren.

— Vi overtar i januar, og bygger ut flere viktige hendelser som vil skje i og rundt den investeringen vi nå har gjort, sier Myklebust.

Prisen for den nyinnkjøpte tråleren kan han derimot ikke kommentere.


Les også: