3. oktober i fjor ble den 55 år gamle fiskeren Roger Brian Hart funnet død på fiskebruket på Vengsøya i Troms.

Hart skulle etter planen ha gått ut på fiske denne dagen, men istedet fant arbeidsgiveren den engelske fiskeren forslått og død på gulvet i en leilighet.

Samme dag ble en 29 år gammel mann fra Midt-Troms pågrepet og siktet for kroppskrenkelse. Senere ble siktelsen utvidet til dødsvold, samt for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand med fare for liv.

Det skriver Nordlys.

Nødvergesituasjon

29-åringen skal ifølge tiltalen ha slått Hart gjentatte ganger i hodet slik at han ble påført hevelser og blødninger i hjernen og hodet. Hart fikk også brudd i overkjeven og bevissthetstap.

Han døde som følge av skadene står det i tiltalen. Videre heter det at han forlot Hart etter voldshendelsen, uten å hjelpe ham eller tilkalle hjelp.

Mannen nekter straffskyld, og hans forsvarer Bjørn Arild Langenes sier til Nordlys at han fastholder at han var i en nødvergesituasjon.

Vitner sier at de to skal ha festet og drukket alkohol flere netter på rad, men noe skal ha skjedd i løpet av kvelden eller natt til 3. oktober som gjorde at siktede forlot fiskebruket.