Den 12. mars gikk den tredje sesongen av Norges Tøffeste av stabelen på NRK. Allerede etter to episoder markerte fisker Isak Dreyer (26) seg godt på tv-skjermen. Blant ti deltagere kjempet han om å bli Norges tøffeste.

Konkurrentene er blodtrimmet i forskjellige idretter og på treningsstudioet, men Dreyer har blant annet hentet sin styrke sjøen.

– Det har kokt rimelig bra på telefonen, både fra folk jeg kjenner og folk jeg ikke kjenner, sier han når Fiskeribladet intervjuer ham et stykke ut i konkurransen - altså før kveldens finale.

Isak Dreyer kjempet om å bli Norges tøffeste i ny sesong av programmet med samme navn hos NRK. Foto: Michael Schult Ulriksen/NRK

Han er fisker og jobber på fiskebåten «Eros» som er 14,98 meter og har hjemmehavn i Bodø. Bodøværingen har vært fisker i litt over to år, og trives godt med det.

– Man vet ikke hvordan det er å være fisker før man har vært på sjøen, forteller han.

Dreyer kommer ikke fra en fiskerfamilie, men har bestandig likt jakt og fiske. Før han ble fisker, jobbet han som tømrer. Med andre ord er det ikke uvanlig for Dreyer å ta i et ekstra tak.

– Jeg er vant med å løfte tungt og ting som ikke bestandig er så enkelt å håndtere. Det var også noe som sto i søknaden da jeg meldte meg på programmet, at man måtte lære seg å løfte ting som ikke egner seg til å bli løftet, forteller han.

Positive tilbakemeldinger

Dreyer hørte først om Norges Tøffeste gjennom en venn.

– Det var en kompis som sendte en snapchat av at dama hadde meldt han på, og da oppfordret han meg til å melde meg på også. Jeg hadde akkurat spist middag, og hadde ikke så mye annet å gjøre, så da var det bare å sende en søknad, forteller Dreyer.

Det var ikke det eneste som fanget hans interesse ved programmet.

– Programmet hørtes tøft ut, Norges Tøffeste, og som gutt liker man jo gjerne å være tøff, sier Dreyer og ler.

Her er plattformen der deltagerne i Norges Tøffeste bor. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK

At Dreyer hadde gått videre i søknadsrunden og faktisk skulle bli å se på tv-skjermen var det ingen i vennegjengen som visste noe om før den første episoden ble sluppet.

Utelukkende positive tilbakemeldinger har tikket inn på telefonen til Dreyer.

– Det har bare vært meldinger som «syns du er dritkul» og «du stiller Nord-Norge bra til», forteller han.

Forberedt på tøffe forhold

Bodøværingen var forberedt på at oppholdet skulle bli knalltøft, men allerede i første episode kan man høre Dreyer fortelle at han syns det kunne vært enda litt mer utrivelig.

– Jeg hadde forventet at det skulle være idrettsfolk og treningsfolk, der både konkurransene og oppholdet skulle være såpass tøft at folk kom til å trekke seg, men så var det nesten litt som å være på leirskole. Veldig koselig og hyggelig, sier han.

HENGENDE: I en av de første konkurransene var det om å gjøre å holde fast. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK

Dreyer mener en av hans sterke sider er at han er god under utrivelige og kjipe situasjoner, og i søskengjengen hjemme har han fått kallenavnet geita.

– Når jævelen blir malt som et dyr, er det ofte geita. Den er et dyr som er vanskelig å gjerde inne, og holde kontroll på, forteller han og ler.

Å miste kontroll og ikke vite hvilke øvelser og situasjoner som skulle bli de neste på Norges Tøffeste, bekymret derfor ikke Dreyer i noe særlig grad.

Selv mener han det å være en tøffing handler om å gjøre noe som ikke er gjort før, ikke nødvendigvis å være den sterkeste.

– Det er det jeg er god på, sier han.

– Har du noen skjulte frykter vi ikke har sett noe til ennå?

– Nei, det har jeg ikke.

Var på jobb da første episode ble sluppet

Når Fiskeribladet snakker med Dreyer i mars har han vært på fiske i over en måned med kollegene om bord på «Eros».

Han forteller at noen av dem har sett han på tv-skjermen, men Dreyer har ikke fått kjendisstatus om bord.

– Vi skryter ikke altfor mye av hverandre, og dersom man begynner å lette litt, så havner man fort ned igjen, forteller Dreyer og ler.

Bodøværingen har altså beina godt plantet på jorda.