Hovedredningsentralen Nord-Norge meldte 00.30 i natt at helikopteret leverte en pasient til sykehus i Hammerfest etter å ha hentet vedkommende fra et fartøy sør av Bjørnøya.

Håkon Kjøllmoen, redningsleder ved HRS Nord-Norge, opplyser til Fiskeribladet at det var en norsk fisker som ble hentet fra et norsk fiskefartøy.

På Twitter viser HRS til et ypperlig samarbeid med KV «Andenes».

Bensinstasjon og sykehus

- Distansene i Barentshavet er store, og da er det gledelig å ha et kystvaktfartøy som kan bistå. Den er jo som en bensinstasjon ute i havet, og også et sykehus. Det var sanitetspersonell fra KV «Andenes» som ble fraktet om bord i fiskefartøyet og som klargjorde pasienten, slik at det ble enkelt for Sea Kingen å fly ut og hente pasienten, sier Kjøllmoen.

Han forteller at helikopteret fikk fylt på drivstoff fra KV «Andenes» mens det var i luften, før pasienten ble flydd til sykehus.

Fiskeribladet får bekreftet fra Erling Øksensvåg, seksjonsleder i Kystvakten, at fiskeren fikk et illebefinnende - og at det var bakgrunn for at helikopteret ble rekvirert.

- Vi fikk i går melding om at HRS var blitt kontaktet fordi en fisker hadde fått et illebefinnende om bord på en norsk tråler. Det ble anbefalt å evakuere personen til sykehus, forteller Øksenvåg.

Avstanden fra Banak til der fartøyet lå ved Bjørnøya, er på omlag 450 kilometer.

Hele operasjonen tok seks timer.