Benjamin Bakke (24) er fisker på den 21 meter lange reketråleren «Udvaar III» fra Søgne i Kristiansand kommune. På TikTok deler han korte videoer fra livet på fiskebåt, og det har vist seg å være svært populært.

Siden begynnelsen av september i fjor har Bakke delt videoer nærmest daglig, og det har ført til over 127.000 følgere, og rundt 40,6 millioner visninger av videoene hans totalt.

– Jeg klarer nesten ikke forstå hvordan det har gått til, men det er gøy at folk følger med. Den første videoen jeg la ut ble ganske populær, og etter at jeg passerte 10.000 følgere, har jeg lagt ut videoer nærmest hver dag, sier han.

Til tross for at mange av følgerne hans er norske, forteller han at på toppen troner amerikanerne.

– Omtrent 40 prosent av følgerne mine er fra USA. Jeg vet ikke akkurat hvorfor det er slik, men jeg skriver på engelsk slik at flere skal forstå, sier Bakke.

Startet på Snapchat

Det hele startet først som videosnutter sendt til familie og venner over Snapchat, men da var det flere som mente at han burde dele det med resten av verden.

– Da ble det fort TikTok der man kunne legge ut korte videosnutter, forteller Bakke.

Selv har Bakke alltid hatt en forkjærlighet til fiske og havet. Da han var liten var det alltid ekstra stas når det ble napp på snøret, og ifølge Bakke selv likte han seg ikke på land. Den samme spenningen han kjente på som liten når det nappet i snøret på fiskestanga har han hver gang han er med og drar opp trålen på fiskebåt i dag.

– Det er like spennende hver gang, og man vet aldri hva man får, sier Bakke og ler.

Drømmejobben

Han har jobbet på «Udvaar III» i to år, og nå er altså reketråleren som fisker midt mellom Norge og Danmark også blitt scene for TikTok-stjernens mange filmer.

I kommentarfeltet hagler det inn med meldinger fra ivrige følgere. Flere lurer på hvordan de kan få jobben til Bakke.

– Jeg får meldinger både på TikTok og Instagram der unge spør hvordan de også kan få denne jobben, og hvordan det er å være fisker, sier han.

For Bakke er det drømmejobben. Han trives så godt at han nesten ikke vil kalle det en jobb, mer en livsstil.

– Jeg tror ikke folk forventer at det er slik

Selv tror han noe av årsaken til at videoene er blitt populære kan være at ikke alle vet hvordan det er å være på fiskebåt.

– Jeg tror ikke folk forventer at det er slik det er når jeg deler videoene. Jeg syns jeg viser ganske bra hvordan det er, sier Bakke.

I videoene kan man se alt fra hvordan fangsten blir behandlet gjennom de mange leddene, til store bølger der Bakke gjør hopp og sprell når båten beveger seg side til side.

Spesielt videoene som viser kraftige bølger får mye oppmerksomhet.

– Jeg tror nok ikke mange har sett denne delen av det å være på fiskebåt, der man dingler fra side til side. På noen av videoene går jeg nærmest på veggene. Da var det noen som kommenterte at jeg måtte ta på meg spiderman-drakt, men det får holde med arbeidsklær, sier Bakke og ler.

– Jeg trenger bare mye sjø

På spørsmål om hvor mye arbeid som ligger bak hver video er svaret enkelt.

– Jeg trenger bare mye sjø, men når det ikke er dårlig vær må jeg selvsagt finne på noen ideer. Det kommer mange forslag i kommentarfeltet til hva folk ønsker å se, sier han.

Bakke er allerede godt i gang med å legge ut nye videoer i 2021, og han har ikke planer om å stoppe med det første.