En fiskebåt sank tirsdag i Skjervøy kommune i Troms. Alle fire om bord kom seg tørre og uskadet i lettbåt.

Fiskeribladet er kjent med at det er båten «Sørwaag» som har sunket. Det er Bjørn Sørli Waage fra Bømlo som eier båten, som er benyttet i låssetting av sild. Han forteller i en e-post til Fiskeribladet at de først og fremst er glad for at ingen ble skadet.

– Det er likevel klart at hendelsen har satt en støkk i alle involverte. Fra normalsituasjon med en not vi har brukt lenge og sildemengder vi tidligere har håndtert, til båten kantra, gikk det veldig fort, sier han.

De skulle levere sild til ringnotbåten «Fiskebas» som var på vei for å hente silda da båten plutselig kantret.

Ingen skadet

Båten var på fiske ved Rødøya i Skjervøy kommune, da den har kantret og senere sank. Årsaken til at den kantret, er fortsatt ukjent.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) ble varslet om hendelsen like etter klokken 0930 tirsdag. Da var allerede de fire berget over i lettbåt.

– Så som redningsaksjon har situasjonen vært udramatisk. Ingen av mannskapet har vært i vannet eller er skadet, sier redningsleder Rune Danielsen hos HRS.

Sjøfartsdirektoratet og politiet er rutinemessig varslet om hendelsen.

Skal berge utstyr

Kystverket rekvirerte arbeidsbåten «Runa» som driftes av Boreal Maritim, for å berge not og utstyr etter fiskebåten.

– De er i området og skal prøve å berge opp nota som fløyt opp, og utstyret som ligger i området for å sikre sjøsikkerheten. Akkurat nå jobbes det med å få bort nota og sikre området. Vi følger med på hva som skjer videre dersom det skulle være fare for utslipp, og så er det Kystverkets miljøavdeling som vil følge opp saken, fortalte vaktleder ved Vardø sjøtrafikksentral, Ole Petter Husøy til Fiskeribladet.

Reder Waage vil gjerne takke «Fiskebas» for hjelpen med varsling og oppfølging, og «Runa» for hjelpen med opprydding, samt andre som ar bidratt på ulike vis i etterkant.