Det opplyser informasjonsleder Jan-Erik Indrestrand i Norges Fiskarlag overfor Fiskeribladet.

- Vi har ingen kjennskap til hvor mange som har mottatt denne eposten, eller om det er noen som har betalt kontigent til den oppgitte svindelkontoen, forteller han.

Snedig

Flere av medlemmene mottok den falske eposten 1. nyttårsdag, og det var Jan Roger Lerbukt i Hermes som gjorde Fiskarlaget oppmerksomme på svindelforsøket.

- Det var domenenavnet dot.org, han hadde reagert på. Den disponeres ikke i Norge, forteller Indrestrand.

Informasjonsleder, Jan-Erik Indrestrand, i Norges Fiskarlag. Foto: Norges Fiskarlag

Indrestrand sier eposten er snedig satt sammen og lett kan oppfattes som ekte.

- Beløpet som kreves innbetalt er lik beløpet som medlemmene våre betaler i personlig kontigent, så svindelforsøket er tydeligvis gjort av noen som har kjennskap til norsk fiskerinæring, fortsetter Indrestrand.

Ikke utstedt krav

Han forklarer at dersom man klikker på linken i eposten bes man oppgi både kortnummer, utløpsdato og CVC-nummer, som om du utfører et vanlig nettkjøp.

- Men det er ikke slik vi bruker å innkreve medlemskontingenten. Og vi har heller ikke utstedt noe krav nå, informerer han.

Organisasjonen opplyser også på sine nettsider at de har fått henvendelser fra både medlemmer og andre i næringen som har mottatt kravet om innbetaling.

«E-posten kommer tilsynelatende fra Fiskarlaget og har vår logo og oppsett hentet fra nettsiden vår. Dette gjør at man skal lures til å tro at kravet er sendt ut fra Norges Fiskarlag.

Vi valgte i helgen å sende et varsel til alle våre medlemmer, både på tekstmelding og epost, for å advare mot den falske fakturaen som er sendt til fiskere», skriver Fiskarlaget.

Anmeldes

Fiskarlaget har kontaktet politiet, og det var politiet selv som rådet organisasjonen til å anmelde svindelforsøket.

- Så det tyder på at de tar slike saker på høyeste alvor, sier Indrestrand.

Organisasjonen er ikke kjent med hvor omfattende svindelforsøket er.

Nettsvindel er en type bedrageri som blir utført ved bruk av internett. Se politiets råd knyttet til dette i denne lenken til her på politiets nettsider.