Hitra kommune har 4 nye bekreftede smittetilfeller torsdag kveld og ytterligere 2 bekreftede smittetilfeller så langt fredag (innen kl 12:00). Det skriver Hitra kommune i en pressemelding, melder avisen Hitra-Frøya.

Disse tilfellene er knyttet til smittetilfellet fra Trondheim som ble varslet på onsdag.

Av de nye smittede er 5 av 6 direkte tilknyttet Lerøy Midt og den siste er samboer med en av de fem. Det ble gjennomført massetesting av 37 personer ved Lerøy Midt onsdag som følge av det første smittetilfellet. Det vil i dag bli gjennomført ny massetesting, skriver avisen.

Onsdag bekreftet Lerøy Midt at en person var smittet av korona ved fabrikken på Jøsnøya i Hitra kommune.

– De smittede er tilknyttet samme gruppe og skift. Alle smittede er i isolasjon, følges opp og får bistand når og hvis det er nødvendig. Alle nærkontakter er i karantene, skriver Lerøys samfunnskontakt Krister Hoaas i en sms til IntraFish fredag ettermiddag.

Han skriver videre at antall nærkontakter er begrenset og at Lerøy heller ikke har fått meldinger om flere med symptomer de siste dagene.

– Vi tester likevel de aller fleste med arbeidsplass på Jøsnøya (180-190 stk.) og vil gjerne rose både ledelse ansatte i Lerøy Midt for måten de stiller opp på. Vi jobber tett med kommunens smittesporingsteam og har god og løpende dialog med Hitra kommune, avslutter Hoaas.