Partnerne har allerede hentet et tresifret millionbeløp til sitt første fond, Bluefront Capital I AS. Det går fram av en pressemelding tirsdag.

Fondet skal investere i leverandørbedrifter som gjør fremtidens sjømatverdikjede mer bærekraftig. Med seg har de en rekke kjente navn fra sjømatnæringa.

Tidligere konsernsjef i Mowi, Alf-Helge Aarskog, gjør et operasjonelt comeback i næringa når han går inn som industrirådgiver og styremedlem i private equity-fondet. Aarskog investerer også i det første fondet til selskapet, går det fram av meldingen.

Alf-Helge Aarskog Foto: Fartein Rudjord

– Det er veldig spennende å få være med å bidra til at det første uavhengige PE-fondet som er rendyrket på sjømat blir en suksess. Industrien er i en tidlig fase, og det er mange utfordringer som må løses ved hjelp av bedre teknologi. Her kan Bluefront bidra, sier Alf-Helge Aarskog i meldingen.

Flere med på laget

– Vi har et lag som har bygd opp svært suksessfulle sjømatbedrifter og vet hva som skal til for å lykkes. Sammen skal vi finne leverandørbedriftene som har størst potensiale til å industrialisere og profesjonalisere sjømatnæringen på bærekraftig vis, sier grunnlegger og partner i Bluefront Equity, Kjetil Haga, i pressemeldingen.

Jan Sverre Røsstad, som i fjor gikk av etter en rekke år som konserndirektør i Biomar, en av verdens ledende fiskefôrprodusenter, er også med på laget - som industrirådgiver og investor i Bluefront Equity.

Styreleder i forvaltningsselskapet er Peter Hammerich. Han er advokat og partner i Bahr og kan private equity godt.

Små og mellomstore selskap

Av meldingen går det fram at fondet vil fokusere på små- og mellomstore leverandørbedrifter i sjømatnæringa. PE-fondet ønsker å videreutvikle selskaper sammen med nåværende ledelse og eiere.

– Covid-19 har vist hvor sårbare matproduserende verdikjeder kan være og vi ønsker å være med på å styrke sjømatverdikjeden. Vi har også lagt til litt «krydder» i mandatet med noe biologisk eksponering som er naturlig med tanke på Alf Helges omfattende og unike kompetanse innen biologien, sier partner og medgrunnlegger av Bluefront Equity, Simen Landmark, i meldingen.

Kjetil Haga (35) og Simen Landmark (37) har tidligere vært med på å grunnlegge sjømatinvesteringsselskapet Broodstock Capital. Partnerne solgte seg ut av selskapet tidligere i år og Broodstock Capital er i dag kontrollert av Ferd, kjent som Johan Andresens og hans families investeringsselskap.

Dette er investorene

Blant investorene i fondet finner man Anker-familien, Klaveness Marine, Steensland-gruppen i tillegg til industripersoner som Alf-Helge Aarskog, Jan Sverre Røsstad og Bjørn Apeland.

– Vi har allerede hatt såkalt «second closing» og nærmer oss raskt vår første investering. På grunn av stor interesse vil vi imidlertid fortsette med fundraising fremover, sier Kjetil Haga i meldingen.