Det gikk bra med alle fire om bord da båten kantret nær land i den trange Syltefjorden i Vanylven kommune.

Ulykken skjedde mens båten pumpet inn fangst fra et notkast med makrell i en nesten blikkstille fjord. Det får Fiskeribladet opplyst fra mannskapet på redningsskøyta «Idar Ulstein» som kom til havaristen og fikk slept båten til ei grunne.

Første nybygg fra verftet

Her vil en bergingsbåt fra Sandsøy Servicebåt komme til for å få båten på rett kjøl og lense den før den blir slept til nærliggende verft. Båten er bygd i aluminium.

- Det er gode forhold i fjorden og vi forventer at det skal gå greit å få gjennomført bergingen. Vi er på plass med to båter og dykkere som skal gjøre jobben. Det er forsikringsselskapet som avgjør hvor båten skal når den kan tas til land, sier daglig leder Aksel Ivan Brigsvor i Sandsøy Servicebåt.

Både verftet som bygde båten og bergingsselskapet holder til i nærheten av hvor båten kantret.

«Havstein» er 12,99 x 5,4 meter og var det første nybygget fra det nye verftet Barents Solution i Fiskå i Vanylven da det ble overlevert i fjor sommer. Det er verftseier Harald Bigset som har som har designet båten i sitt designselskap Point Offshore.

Sjøfartsdirektoratet vil prøve å finne ut årsaken til kantringen.

- Når båten er gjort tilgjengelig, vil vi ta turen om bord og se om vi kan finne årsaken til kantring. Vi assisterer selvsagt havarikommisjonen på best mulig måte, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marit Nilsen i Sjøfartsdirektoratet.

Gikk fort

Fiskebåten kantret ved 06:00-tiden fredag, og samtlige personer er redegjort for og i god behold, opplyser HRS på Twitter.

De fire fiskerne tok seg selv over i annen båt, og det jobbes nå med berging av havaristen. Dette koordineres av Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyses det i meldingen.

– Vi fikk melding klokken 05:45 i dag tidlig om at en båt hadde gått rundt. Meldingen kom via flere parallelle kanaler, fra båtens eget nødsystem, via kystradio og via en person som ringte inn, opplyser redningsleder Andreas Næsheim til Fiskeribladet.

Syltefjord i Møre og Romsdal. Foto: Google Maps

– Vet dere årsaken til at båten kantret?

– Nei det vet vi ikke noe om. Det skjedde raskt, men likevel i et slik tempo at fiskerne kom seg over i en kompisbåt uten at de måtte ut i vannet, sier Næsheim.

Til alt hell lå denne båten i nærheten, og de fire uheldige fiskerne ble tatt vare på av denne. Mannskapet er tatt i land og har det bra opplyser HRS.