Selv om den russiske fiskerihavnen i nord kan vise til rekordtall i forrige måned, er det landet bare en tredjedel av det som er fisket i det nordlige bassenget til Russland. Fisket i januar var, ifølge den russiske fiskerietaten, Rosrybolovstvos tall, 35.710 tonn, melder det russiske nettstedet fishnet.ru.

Etaten viser til at fangstene gikk noe ned sammenlignet med det som ble tatt opp på samme tid i fjor, men at resultatene generelt sett ikke var så verst.

Havnearbeiderne i Murmansk håper at fiskerne i februar skal øke tempoet i landingene ytterligere. Og det er grunnlag for optimistiske prognoser. Ifølge havnens tall frem til 11. februar er det allerede landet 6800 tonn. Og den 12 var enda to transportfartøy – «Petrogradskij» og «Belomorje» – ventet inn til kai med omkring tusen tonn fiskeprodukter.

Den totale mengden lastet og losset gods økte med 222 prosent i januar i år, og mengden fiskeprodukter med 308 prosent, sammenlignet med januar i 2020. Det ble i januar losset 10.800 tonn fisk og fiskeprodukter.

– Den voldsomme økningen i prosenter forklares best med en bunnrekord i januar 2020, hvor fiskerne i Barentshavet landet kun 3,5 tusen tonn av fangstene sine i Murmansk, melder fishnet.ru.