Meteorologisk institutt har utstedt rødt farevarsel for torsdag. NTB melder at ekstreme vindkast er ventet i Nord-Helgeland, Salten, Ofoten, Sør-Troms og Nord-Troms. Ekstremværet har fått navnet «Frank».

Meteorologene i Yr melder på Twitter at det er ventet vindkast på 30-35 meter per sekund.

Det er fra torsdag ettermiddag av at det er meldt storm fra øst og sørøst med ekstremt kraftige vindkast.

Fare for strømbrudd, forfrysning og ising

Uværet vil være verst fra torsdag ettermiddag til fredag ettermiddag, men med store variasjoner i vindstyrken, ifølge NTB.

Kombinasjonen storm og lave temperaturer vil kunne gi utfordringer for strømforsyningen, potensiale for stor forfrysningsfare og fare for moderat til sterk ising på skip, skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding.

Vakthavende meteorolog Ola Bakke sier til NRK torsdag morgen at prognosene er like som for ekstremværet Ylva som herjet i 2017. Det ekstremværet ødela verdier for rundt 150 millioner kroner.

Oransje og gult farevarsel lenger sør

Meteorologene har også sendt ut et oransje farevarsel på øst-sørøst storm og svært kraftige vindkast på 30-40 m/s lokalt på Sør-Helgeland og Namdalen.

For indre strøk av Sør-Trøndelag, Lofoten, Vesterålen og Vest-Finnmark forventes det gult farevarsel på kraftige vindkast på 27-35 m/s torsdag og fredag. Den sterkeste vinden ventes først i sør og sist i nord.

Kombinasjonen storm og lave temperaturer kan gi en rekke utfordringer. På Twitter ber politiet publikum om å sikre løse gjenstander.