En arbeidsulykke om bord på en fiskebåt i området Grimsbakken, 18 nautiske mil utenfor Senja i dag tidlig, er bekreftet å være en dødsulykke, melder politiet i Troms.

Et Seaking redningshelikopter rykket ut, men legen som ble sendt ned til fartøyet kunne rundt klokken åtte konstatere at personen var død.

«Hovden Viking» er fra Selje i Vestland fylke, og tilhører rederiet Hovden Senior AS.

«I stor sorg»

I en pressemelding fra rederiet heter det: «Selskapet er i dag i stor sorg. Våre tanker går først og fremst til de pårørende og mannskapet om bord. Selskapet henstiller på det sterkeste om at de pårørende og mannskapet får ro i den nærmeste tiden.»

Rederiet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer, ut over at personen døde under fiske.

Melding over nødkanalen

– Vi mottok mayday klokken 06.30 over nødkanalen, kanal 16. Vi hadde et redningshelikopter fra Banak som var en times tid unna i forbindelse med et annet søk, som ble sendt ut og assisterte, opplyser Marielle Bakklund, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Fiskeribladet kl. 12.40 tirsdag.

Det var i området Grimsbakken, 18 nautiske mil utenfor Senja at ulykken skjedde. Foto: Marine Traffic

Tidligere i dag sa lensmann Arnold Nilsen sier til Fiskeribladet at de pårørende var varslet, men at de ennå ikke ønsket å gå ut med navn på fartøy eller den omkomne.

– Vi går ikke inn på selve hendelsen, men den er nå under etterforskning.

Større kombinasjonsfartøy

Fartøyet er et større kombinasjonsfartøy for snurrevad og trål. Fiskebåten ligger nå til havn i Senjahopen, der det kom inn rundt klokken 10 i morges.

– Der er etablert lokalt kriseteam, og det blir tatt forklaring fra mannskapet på vanlig måte, forteller Nilsen.

Også Arbeidstilsynet og Sjøfartsdirektoratet er varslet om hendelsen.

I følge NRK ble omkringliggende fartøy varslet om «mann over bord» over høyttaler.