– Dette er det kvalmeste oppkoket jeg har sett, fortalte Geir Ove Ystmark, direktør i Sjømat Norge til Nordlys fredag kveld.

I fredagens sending av Nytt på Nytt på NRK ble fiskerinæringens bruk av utenlandske arbeidere i nord diskutert. Der ble det påstått at de er årsaken til utbrudd av mutert virus, og at de som bor i andre landsdeler ikke gidder å sitte inne fordi «dere er fisefine på hvem som skal skrelle fisken deres».

Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge Foto: Anders Furuset

Dette provoserte direktøren kraftig.

Til Nordlys forteller han at det ikke har vært noe smittetilfelle som har ført til smitte innad i bedriftene eller samfunn ved fiskebruk, og at næringen tvert imot har gått frem som et godt eksempel, der næringen har hatt de strengeste test- og karanteneregimet som finnes.

– Selv i et humorprogram er fake news uakseptabelt, man skulle tro at denne gjengen har gått i lære hos Trump, fortalte Ystmark til Nordlys.

Lørdag formiddag skriver underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK til Nordlys at «skrei-saken fredag var trygt innenfor programmets oppdrag».

Direktøren varsler overfor Nordlys at han vil klage saken inn for Kringkastingsrådet, og krever samtidig en offentlig beklagelse.