– Aldri før har endringene i næringa gått like fort som nå. Fartøy og kvoter bytter eiere og nye og mer moderne fartøy bygges og kommer på løpende bånd. Det samme ser vi på kjøpersiden. Der er det kommet flere nye moderne anlegg samtidig som andre mottaksanlegg kjøpes opp av større konsern, sier Aas i en pressemelding fra Råfisklaget fredag.

Vokst opp i fiskerfamilie

Aas som nå blir avdelingsdirektør for omsetning, fastslår at en av de sentrale oppgavene til avdelinga er å daglig oppdatere seg på det som skjer i fiskerinæringa, slik at de kan komme raskt på banen i tilfelle fisket må reguleres eller ekstra mottakskapasitet må settes inn.

Aas er tett på fiskerinæringa. Han er vokst opp i en fiskerfamilie på Sørarnøy i Gildeskål utenfor Bodø, og han har vært på havet så lenge han kan huske. Allerede som femåring var han med bestefaren og drog garn. Og som de fleste andre som vokser opp i et fiskerisamfunn, har han skjært sin andel torsketunger. 

«Tallgeek»

Han begynte å jobbe i Råfisklaget i 2011, hvor han blant annet har vært med å utvikle dynamiske minstepriser. Før det jobbet han som rådgiver i Fiskarlaget Nord. Han omtaler seg selv som en tallgeek og han liker å analysere informasjonen som kommer inn med de over 150.000 sluttsedlene som Råfisklaget mottar hvert år.

– Jeg liker å holde meg oppdatert på det som skjer i næringa, og omsetningsavdelinga er den rette plassen for å gjøre nettopp det. Her svarer vi på alt, når folk tar kontakt. Utvikling i fokus

Markedsprosjekter

Råfisklaget setter årlig av en pott penger til markedsprosjekter og Aas oppfordrer aktører i næringen å komme med søknader:

– Vi har fokus på å finne gode markedsprosjekter, spesielt prosjekter med arter som har et utviklingspotensial. Har du et godt markedsprosjekt, så ta kontakt, sier han.

Den nye avdelingsdirektøren er også på utkikk etter et nytt teammedlem.

– Jeg oppfordrer alle som er interessert i å jobbe i den fantastiske sjømatnæringa til å sjekke ut utlysningen. Den finner du på Råfisklagets nett- og Facebookside, avslutter han