Firda Seafood Group utvider aktiviteten ved selskapets pakkeri Martin E Birknes Eftf på Byrknesøy.

- Som en betydelig produsent av Fjord Ørret i Norge satser Firda Seafood Group på etablering av nytt mottaksanlegg, ny filetfabrikk, ny innfrysingslinje og fryselager på Byrknesøy i Gulen kommune, skriver selskapet i en pressemelding.

Tror på mer slakting på merdkanten

Mottaksanlegget for bløgget fisk vil være et av de første i sitt slag i Norge og vil ha en mottakskapasitet på 250 tonn i RSW-kjøletanker.

- Vi gjør denne investeringen fordi vi mener innhøsting av oppdrettsfisk i fremtiden vil skje ved not ute på oppdrettsanleggene. Dette tiltaket vil ha en rekke fortrinn knyttet til kvalitet og fiskevelferd, og en vil langt på vei kunne eliminere smitterisiko ved transport av levende fisk fra oppdrettsanlegg til slakteri. Samtidig vurderer vi det slik at vi kan oppnå en bedret kvalitet på sluttproduktet ved at en gjennom denne metoden reduserer håndtering og stress frem til slakt, skriver de.

Filetfabrikken vil i første omgang fokusere på produksjon av prerigor filet, og vil ha en daglig kapasitet på 50 tonn ferdig filet.

Ansetter flere

For å ivareta de store asiatiske markedene med fryseprodukter og for å øke kapasiteten fra dagens nivå vil det bli det investert i en «online fryse og pakkelinje» med en innfrysningskapasitet på 125 tonn i døgnet.

For å avdempe de sesongmessige variasjonene i produksjonen vil det i tilknytting til dette anlegget bli investert i nytt fryselager hvor første byggetrinn gir en lagerkapasitet på 1500 tonn, filet og helfisk.

Gjennom investeringene sikrer selskapet eksisterende arbeidsplasser, og regner med å måtte øke staben med ytterligere 20-30 ansatte.

Tomtearealet er allerede ferdig opparbeidet, og går alt etter plan vil byggearbeidene kunne starte i månedsskiftet Januar/februar 2020, med en forventet oppstart av de nye linjene innen utgang august 2020.