Nøstvold (45) inntar sjefsrollen etter å ha vært assisterende direktør de siste tolv månedene.

Steinar Eliassen har vært administrerende direktør i selskapet siden starten. I en pressemelding står det at han vil være til selskapets disposisjon fremover.

Har vært forsker

Nøstvold er fra Honningsvåg og utdannet fiskerikandidat. Som ferdig fiskerikandidat hadde hun sin første jobb som daglig leder i et av Norfra sine datterselskap, hvor hun begynte i 2003.

I 2006 begynte hun som forsker i Nofima, og arbeidet der frem til 2020. Hun har også hatt delvis undervisningsstilling på universitetet i Tromsø, ifølge pressemeldingen

Innenfor villfisksektoren er Norfra det største nordnorsk-eide selskapet. Norfra driver fiskeproduksjon i både Nordland, Troms og Finnmark, i kommunene Nordkapp, Karlsøy og Vestvågøy.

Startet med fem ansatte

Selskapet har hovedkontor og eksportselskap i Tromsø. Totalt har Norfra 120 ansatte.

I vintersesongen er det ansatt noen flere, for en stor del norske arbeidstakere.

Norfra startet sin virksomhet i 1984 som et rent eksportselskap med fem ansatte. Fortsatt går mer enn 95 prosent av bedriftens omsetning til utlandet. Årlig omsetning har de seinere årene vært knapt 500 millioner kroner, men pandemien førte til en nedgang på nesten atten prosent i 2020, ifølge meldingen.