Mona Saab, eier turistfiskeanlegget Big Fish Adventure i Hasvik i Finnmark, frykter at dyrere flypriser skal ødelegge for reiselivet i nord.

Det skriver iFinnmark.

Saab har sammen med ektemannen satset alt de har eid av tid og penger på å bygge opp et anlegget i Hasvik. Etter å ha drevet hotell og turisme i en årrekke, kjøpte de opp en del av havna i Hasvik i 2012.

Første trinn av den nye store satsingen, med ny kai, servicebygg og flytebrygger til turistfiskebåtene sto ferdig i 2014. Del to, med leiligheter, rorbuer og servicebygg sto ferdig i 2019, bare måneder før koronaen stengte ned Norge. De 20 millioner kronene ekteparet hadde investert i bedriften i løpet av 2019 fikk de ingen uttelling for.

Dyrere flypriser

– Heldigvis er jeg av den typen som alltid har vært ekstremt opptatt av nødutganger og redningsbøyer i alle deler av livet. Økonomisk og likviditetsmessig, og med god hjelp av Sparebanken Nord-Norge, har vi derfor klart oss. For regjeringens støtteordninger har gitt oss lite, sier Saab til iFinnmark.

Under normal drift har de 25 ansatte i full jobb i sesongen. Så langt det har gått, har de valgt å beholde flere av de ansatte gjennom hele korona-året 2020, selv om det tidvis har vært helt stille på øya.

Planene videre for økt turisme i Hasvik er likevel store.

E24 melder om at regjeringens nye klimaplan trolig vil føre til dyrere billetter.

Mange av turistene kommer med fly til Hasvik, og flyprisene i nord er allerede høye.

– Veldig mange vil nordover for å oppleve noe unikt og særegent. Da er det ikke særlig lurt av regjeringen å sørge for at flyprisene blir så høye at turistene velger bort nord, sier Saab.