I en pressemelding fra styret i Samherji heter det at Baldvinsson skal fokusere på Covid-19 for å sikre verdikjeden til kundene. Han går inn i ledelsen som co-konsernsjef sammen med Björgólfur Jóhannsson, som vil fortsette i sin stilling som konsernsjef inntil styret bestemmer noe annet.

Trakk seg

Baldvinsson bestemte seg i november 2019 å trekke seg midlertidig til side som konsernsjef i påvente av en intern etterforskning av påståtte forseelser fra Samherji-datterselskapene i Namibia.

- Etterforskningen, som er godt i gang, er bestilt av Samherji-styret og støttet av det internasjonale advokatfirmaet Wikborg Rein i Norge. I sin egenskap av midlertidig konsernsjef ble Jóhannsson bedt av styret om å hjelpe Wikborg Rein på best mulig måte.

Korona

Samherji viser i meldingen til at ulike land globalt står overfor en alvorlig situasjon på grunn av Covid-19-utbruddet. På Island legger selskaper ned eller reduserer aktiviteter; ansatte er ute av arbeid, og regjeringen iverksetter den viktigste økonomiske redningspakken som noen gang er sett på Island.

- Matproduksjon, fiskeri og foredling av sjømat vil være avgjørende under dagens forhold, og det vil være Thorsteinn Már Baldvinsson sin oppgave å lede Samherjis krisehåndtering i kjølvannet av Covid-19-påvirkningen, sier de i meldingen.

Opprettholder drift

I meldingen vises det også til at Samherji jobber for tiden hardt for å opprettholde alle fartøyene i drift. Produksjonen i fiskeforedlingsanlegg i Dalvík og Akureyri vil fortsette i den grad det er tillatt i retningslinjene for infeksjonsforebygging på Island.

- Alle anstrengelser er gjort for å holde alle salgskanaler åpne, både innenlands og i utlandet. Alle ansatte i Samherji har deltatt i de grunnleggende endringene og håndtert ulemper og press som dette innebærer med det faste målet å minimere skader på samfunnet, heter det i meldingen.

Namibiske myndigheter ber Norge om hjelp til å spore Samherji-penger

E24: Samherji-topp trekker seg fra Nergård-styret

Sjef i Hvalpsund Net trekker seg