Bjorgolfur Johannsson, som har fungert i stillingen siden november 2019, går av som administrerende direktør. En stilling han har hatt sammen med Thorsteinn Már Baldvinsson siden mars 2020. Baldvinsson vil nå igjen være den eneste administrerende direktøren (CEO) for selskapet, melder IntraFish.com.

Midlertidig

Etter påstandene mot Samherji knyttet til selskapets engasjement i Namibia, trakk Baldvinsson seg midlertidig som administrerende direktør, der Johannsson overtok styringen.

Styret i Samherji kalte Baldvinsson tilbake i mars 2020 for å hjelpe selskapet med å navigere seg gjennom COVID-19-pandemien, og han har siden jobbet sammen med Johannsson som co-CEO.

Når påstandene mot Samherji nå er brakt inn for domstolene i Namibia, er det en mulighet «til å fjerne navnene på dem som er feilaktig anklaget på en systematisk, korrekt og legitim måte, og ikke med fragmenterte historier i media,» sier Samherji i en pressemelding.

Som styreleder

Johannsson er nå valgt som styreleder i Samherjis compliancekomité, som fører tilsyn med at Samherji Group er i samsvar med egne etiske standarder.

Den langvarige «Fishrot-skandalen» i Namibia stammer fra beskyldninger fra tidligere leder Johannes Stefansson, som hevdet at Samherji betalte tjenestemenn for kvotetilgang i løpet av sin tid, for å drive selskapets namibiske virksomhet.

Samherji sa tidligere denne måneden at det forventes at tre tilknyttede selskaper til den islandske sjømatgiganten Samherji blir tiltalt i Namibia som en del av etterforskningen av påstandene.

Droppet etterforskning

I forrige uke kunngjorde statsadvokaten i Oslo at de dropper etterforskningen av den norske banken DNB på grunn av transaksjoner med selskaper tilknyttet Samherji i Namibia.

Etterforskningen, som fokuserte på påstander om at Samherji brukte DNB til hvitvasking av penger, avdekket ingen straffbare forhold som kan føre til påtale, ifølge en kunngjøring fra DNB som ble lagt ut av Oslo Børs fredag ​​for en uke siden.