Søndag ble historisk for Norges Sildesalgslag, som fikk 3.500 tonn kolmule i fanget.

Det var «Slaatterøy» som stor for den historiske innmeldingen, den største noensinne i lagets historie. Det er salgslaget selv som melder dette på egne sider.

Fangsten ble tatt over seks trålhal i løpet av fire dager. I alt 24 fartøy var i sving i kolmulefisket sist uke. Totalt ble 45.200 tonn meld inn, og det meste ble tatt i siste del av uken.

Bedre vær ga bedre fangst

Tidligere i uken opplevde fartøyene dårlig vær. Dette kom seg ut i uken, og fredag ble den aller beste dagen, også i volum. Denne dagen ble 19.100 tonn journalført.

Salgsleder Kenneth Garvik i Norges Sildesalgslag. Foto: Norges Sildesalgslag / Roar Bjånesøy

– I kommende uke forventer vi fortsatt stor deltagelse i internasjonalt farvann. Værmeldingene de kommende dager er gode og vi håper at mer kolmule kommer over streken, sier salgssjef Kenneth Garvik sier på Sildelagets hjemmesider.

Kjøpere i Norge, Danmark, Island og Irland

Av fangsten på drøye 45.000 tonn ble det meste solgt til kjøpere i Norge, Danmark, Island og Irland. 4.000 tonn alene ble solgt til Killyberg i Irland.

Sildelaget venter godt vær og stor deltagelse i internasjonalt farvann i uken vi er inne i.

– I fjor hadde vi tilgang for å fiske i EU-sonen og fokuset på fiske i internasjonalt hadde ikke samme fokus. Da hadde vi siste kolmulefangst fra internasjonalt farvann 9. mars, sier Garvik på Sildelagets sider.