– Da vi dro inn trålen oppdaget vi at det hang noe langt framme på trålen, og trodde først det var noe oljeklær. Men vi innså raskt at det også var noe inni oljeklærne, sier skipper Kjetil Ervik til Fiskeribladet.

Det som lå «inni klærne» var et dødt menneske, og de kunne raskt ved øyesyn konstatere at det hadde vært dødt lenge.

- Da stoppa vi opp fisket umiddelbart og kontaktet politiet, sier Ervik.

Selv stod han i styrhuset og var dermed ikke så tett på opplevelsen, men sier at det var en svært ubehagelig opplevelse for de fire på dekk.

- Disse vil få tilbud om oppfølgning dersom de har behov for det, sier han.

- Det preger naturlig nok stemningen om bord, men foreløpig tar mannskapet den ubehagelige opplevelsen med fatning, fortsetter han.

FUNN: Skipper på «Remøy», Kjetil Ervik, sier til NRK at det var en ubehagelig opplevelse å gjøre likfunnet. Foto: Eivind M Saevik

Båten har snudd og er på vei til Båtsfjord. De venter å være fremme ved 14-tiden fredag. Liket vil deretter fraktes til Tromsø for videre undersøkelser.

Ervik forklarer at liket ligger på dekk, tildekket med en presenning.

- Det er minusgrader, så det går nok greit.

Han antar at mannskapet må til politiavhør ved ankomst Båtsfjord og forklare nøyaktig posisjon der de fikk liket i trålen og andre omstendigheter, men håper de relativt raskt skal kunne gå tilbake på fiske.

– Meldingen gikk ut på at det var et lik i delvis oppløsning. Vi har ingen indikasjoner på hvem denne personer er, eller om det er en mann eller kvinne. Men meldingen gikk ut på at det var et lik i delvis oppløsning sier operasjonsleder Karl-Erik Thomassen ved Troms-politiet til VG.

Han opplyser videre til avisen at personen blir tatt med videre til Tromsø for identifisering. Politiet har opprettet undersøkelsessak, og ID-gruppen til Kripos er også koblet på.