– Det er utrolig kjekt å bli lagt merke til! Jeg føler meg både ydmykt og stolt! Det er en ære å bli innlemmet i rekkene av dem som er blitt Årets kvalitetsfisker. Prisen gir ytterligere motivasjon til å jobbe med kvalitet i tett samarbeid med våre kunder, sier Øystein Orten, skipper på «Ragnhild Kristine», i en artikkel på Råfisklagets nettsider.

Prisvinnerne ble overrasket med nyheten mandag da de leverte fangst i Vardø. Vanligvis deler salgslaget ut prisen under sitt årsmøte, men grunnet koronasituasjonen ble det ikke slik i år.

Vardø-ordfører Ørjan Jensen og de ansatte hos Vardø Fiskeriservice tok på seg oppdraget med å overraske prisvinnerne.

Kvaliteten sitter i ryggraden

Råfisklaget forklarer tvillingbrødrenes suksess med blant annet et unikt samarbeid med kjøper om å levere på etterspørsel fra marked, såkalt «Catch on demand». Daglig leder på Ålesundfisk Terje Kjølsøy skryter av brødrene.

– Dette er et svært godt eksempel på hvordan fiskebåt og kjøper kan gjøre hverandre gode. Brødrene og mannskapet gjør det de er aller best på, samtidig som de har et tett samspill med kjøper. Kvaliteten sitter i hodet og i ryggraden på denne gjengen, sier Kjølsøy.

Heder og ære

Hedersprisen til Råfisklaget deles ut for 17. gang.

«Den går til fiskere som gjør en ekstraordinær jobb for å levere produkter av utmerket kvalitet, og som er et forbilde og en inspirasjon for andre i villfisknæringen. Styret i Norges Råfisklag ønsker å berømme de som bestreber seg etter å levere best mulig kvalitet, og prisvinneren får i tillegg til heder og ære, 50.000 kroner i premiepenger», viser salgslaget til.

– Ambassadører for næringa

«Ragnhild Kristine» er spesialbygd for å levere fersk fisk med høy kvalitet. Båten eies og drives av Orten Fiskeriselskap og tvillingbrødrene. De tok fiskeriutdannelse på videregående og har drevet med fiske siden. Båten er i helårsdrift med to skift og til sammen 17 mannskapsmedlemmer.

– «Ragnhild Kristine» sitt mannskap er unge, fremoverlente ambassadører for næringa. De har gjennom sitt arbeid med kvaliteten gitt fisken flere dager ekstra holdbarhet. Dette har de blant annet klart gjennom å ha god kontroll og gjennomgående lav temperatur på fisken hele veien fra hav til bord, sier Råfisklagets markedssjef, Synne Guldbrandsen.