Tusenvis av fisk på en strekning på to-tre kilometer i strandsonen ved Barlindbotten i Eikefjorden i Sunnfjord skal ha blitt skylt i land denne uken. Det skriver BT.

Mattilsynet, Fiskeridirektoratet og miljøseksjonen hos Statsforvalteren er varslet etter at politiet torsdag morgen ble fortalt om funnet av store mengde døde fisker i Sunnfjord.

– Ifølge melder skal det være tusenvis av fisker som er funnet i strandsonen. Dette skal ha pågått siden mandag, vi ble varslet torsdag morgen klokken 09.13, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til avisen.

Hestmakrell?

I helgen skrev BT om en mann på Onarheim på Tysnes som lørdag ble overrasket da han fikk se mellom 100 og 200 døde fisk. En kvinne fant 17 døde fisk i Mobergsvika lørdag, og det ble også varslet om døde fisk i Vargavågen.

Seniorforsker Leif Nøttestad ved Havforskningsinstituttet har uttalt til avisen at han har en teori om hva som kan ha skjedd.

Han tror hestmakrell kan ha kommet opp i et ferskvannslag og dødd som følge av at den ikke har tålt overgangen fra saltvann til ferskvann.

– Det er nok en dødsfelle for hestmakrell om de svømmer inn i vannmasser som både er veldig kalde og inneholder veldig lite salt, har Nøttestad uttalt til avisen.