Det er likevel usikkert om han får tatt båten i bruk.

Kongekrabben som er på vestsiden av 26 grader øst, skal utryddes. Det har Stortinget bestemt. Det er ikke bestemt hvordan det skal skje.

For noen dager siden omtalte FiskeribladetFiskaren et prosjekt ledet av trømsrederen Jens Petter Kraknes.

Han ble nektet adgang til krabbefisket vest for 26-graden fordi Fiskeridirektoratet mener prosjektet ikke vil være lønnsomt.

Hadselfiskeren Finn Hansen har et lignende prosjekt. Der Kraknes samarbeider med russiske kapitalkrefter, samarbeider Hansen med amerikanske. Hansen har støtt på samme problem som Kraknes.

Begge har ankesaker liggende i Fiskeridepartementet.

- Jeg opplever ikke at Fiskeridirektoratet er negative til saken, men de har ikke hjemmel i loven slik den foreligger nå, sier Finn Hansen til FiskeribladetFiskaren. Han håper derfor på at fiskeriminister Helga Pedersen skal ordne opp.

Hansen og noen amerikanske partnere vil bruke 20 millioner kroner for å få 44,6 meter lange ”Aurigia” inn i et desimeringsfiske i Barentshavet vest for 26. graden.

Båten ligger i ”Havøysund”og venter på at fiskeriministeren skal bestemme seg.

- Vi planlegger å fiske med svære teiner som veier 300 kilo. Våre partnere har fortalt at mindre teiner risikerer å bli veltet slik at krabbene kan gå ut hvis det blir mange krabber i ei lita teine.

De 253 teinene skal settes i strekk på 200 kilometer. Når man finner ut hvor det er mye krabber, så konsentrerer man fangsten i det området, går det fram av klagen til Fiskeridirektoratet.

I kongekrabbemeldingen som kom denne uka ble det understreket at ombordproduksjon ikke skal være tillatt. ”Auriga” har hatt ombordproduksjonsutstyr, men dette er tatt ut. Av søknaden fremgår det at krabbene skal holdes levende om bord. Båten har en kapasitet til å føre 150 tonn kongekrabbe levende.