Hovedredningssentralen fikk melding kl. 05:21 fredag om at en mann ikke var gjort rede for etter en båtulykke ved Tindsøya i Vesterålen i Nordland.

Syv timer etter at søk ble iverksatt var det ikke gjort funn, og det aktive søket ble avsluttet kl. 12:45 fredag. Lokale fiskebåter og redningsskøytene «Dagfinn Paust» og «Knut Hoem» fortsatte søket utover ettermiddagen. 

Fredag kveld, etter avtale med pårørende, ble den savnedes navn frigitt av politiet. Det er den 23 år gamle fiskeren Truls Henrik Johansen fra Stø i Vesterålen som nå antas omkommet.

Gikk på skjær

Nordland politidistrikt opplyser at politiet forbereder søk etter den savnede under vann.

– Et slikt søk kan kreve ressurser som ikke befinner seg i umiddelbar nærhet, og det vil derfor kunne ta noe tid før søket kommer i gang, opplyser politiet. 

Lensmann i Øksnes, Johnny Holen, sier til Fiskeribladet at hendelsesforløpet fortsatt er noe uklart. To småbåter med to personer i hver skal ha gått ut fra Skipnes i Øksnes Vestbygd natt til fredag, men var ikke i direkte kontakt da ulykken inntraff. Én av båtene har gått på et undervannsskjær, og to menn har falt over bord. Kun den ene klarte å komme seg opp i båten igjen. Ingen av dem hadde ifølge politiet redningsvest. 

Ifølge HRS gikk et det par timer fra hendelsen inntraff til de ble varslet. 

– Den andre båten hadde fått motorstopp, og tilkalte redningsskøyta. Den var i den forbindelse at ulykken på den andre båten ble oppdaget, sier Holen. 

Har satt krisestab

En rekke ressurser har vært involvert i søket, som ble ledet lokalt av kystvaktfartøyet KV Senja. Et redningshelikopter fra 330-skvadronen, to redningsskøyter samt en rekke sivile fartøy har vært engasjert i søket. Droner fra Andøya Space Center og Hadsel brann og redning ble også brukt.

Rådmann i Øksnes, Elise Gustavsen, sier til vol.no at kommunen satte krisestab så snart de fikk melding om redningsaksjonen. I en pressemelding opplyser hun at de i forbindelse med ulykken vil åpne forsamlingshuset Løftingen kl. 18.00 fredag for dem som har behov for å møtes. Politi, psykososialt kriseteam, prest og kriseledelse vil være til stede.