Hvorfor er det sånn at det som foregår i havet er uinteressant og nesten ikke omtales i media? 

Det er ingen av de store partiene i Norge som engang nevner taretråling i partiprogrammene sine. Jeg er selv aktiv i ungdomspolitikken, men ingen av de øvrige ungdomspolitikerne jeg har pratet med har noen gang hørt om taretråling. Det er illevarslende.

Høsting av tare er rett å slett å rive opp tare fra havbunnen og bruke det til for eksempel kosmetikk og legemidler. Trålerne rensker havbunnen for tare og ødelegger levekårene til fisken og de andre artene som lever der. Samtidig som det er kun avisene og tidsskriftene som omhandler fiskeri og sjødrift som skriver om dette. 

Det blir skrevet mer om leppene til Therese Johaug enn om en millionnæring som ødelegger havbunnen og som er ren miljøkriminalitet.

Vi må begynne å se på hva som er verdier og hva som betyr noe. Vi må informere alle om hva taretråling er, hva taren brukes til og hva konsekvensene er. Fiskere helt fra Møre til Trøndelag er svært bekymret for industrien. Langtidsvirkningen vet vi for lite om da industrien er såpass ny, men det er ingen tvil om at å skade natur på denne måten ikke er bra for artene som lever i den. 

Vi lever på én klode, og vi har kun denne kloden. Men vi behandler den som dritt og som noe vi egentlig ikke trenger, selv om vi ikke kan leve uten den. Vi forsøpler, bygger ut, utrydder arter, slipper ut farlige gasser og ødelegger rundt oss. Det er trist å se hvordan man bagatelliserer næringer som taretråling. Vi må slutte å la pengene styre alt, vi må begynne å tenke nytt og leve med jorden, ikke mot den.