Fredag omtalte Fiskeribladet at det etableres

Det er  DHL Global Forwarding, luft- og sjøfraktsspesialisten innenfor Deutsche Post DHL Group, som utvider flyfraktkapasiteten som følge av den økende eksporten av norsk sjømat. Fra fredag av doblet DHL flyavgangene ved å ta i bruk et eget Boeing 747-400 lastefly som sender sjømat fra Oslo til Seoul og Shanghai to ganger ukentlig. Den nye løsningen skal forbedre effektiviteten i handelsruten over Stillehavet ved å inkludere jorden-rundt-flyvninger.

Flyet tar av i Brussel og henter sjømaten i Oslo. Deretter flys det til Seoul, hvor sjømaten blir levert og flyet blir lastet på nytt med annen generell last som skal videre til Kina. Denne prosedyren gjentas så i Shanghai og Cincinnati før flyet returnerer til Brussel.

I tillegg til utvidelsen av handelsruten over Stillehavet, vil DHL Global Forwarding også håndtere den økende etterspørselen etter fersk sjømat ved å doble antall flyvninger fra Norge til Asia. DHL vil transportere sjømat to ganger ukentlig fra Lakselv lufthavn, Banak, innom terminalen i Oslo, og videre til Seoul. Fra utspringet, som er kun 100 km fra Nordkapp, og til den endelige destinasjonen i Korea, er den totale leveringstiden blitt redusert fra 48 til 20 timer.

– Ved å mer enn halvere leveringstiden samtidig som vi tilbyr sømløse logistikkløsninger vil vi bidra til å hjelpe den norske fiskeindustrien med å vokse og å vinne betydelig markedsandel over hele verden med sjømat av høy kvalitet. Ved siden av å levere gode transportløsninger for fersk sjømat til Asia, bidrar DHL til en logistisk tilgjengelighet som forbedrer den globale tilførselen av ferskvarer som er avhengige av kort leveringstid, sier global sjef for flyfrakt i DHL Global Forwarding, Ingo-Alexander Rahn.