Den nyutnevnte danske fiskeriministeren Karen Ellemann (V) har uttalt at det skal etableres et helt nytt system for håndteringen av fiskekvoter, melder Berlingske.  Uttalelsen fra Ellemann kom etter sterk kritikk av Miljø- og Fiskeriministeriet fra de danske statsrevisorene forrige onsdag. 

Forrige uke slo en rapport hvor den danske riksrevisjonen har gjennomgått kvotekonsentrasjonen og utviklingen i den danske fiskerinæringen fra 2003 til 2017, ned som en bombe i Danmark. 

I rapporten retter revisjonen sterk kritikk mot hvordan Miljø- og Fødevareministeriets har forvaltet fiskekvotene. Som følge av dette har en dansk minister mistet sitt ansvarsområde i det danske Miljø- og fødevareministeriet, mens to ledende embetsmenn er flyttet.

– Kritikken fra Rigsrevisionen og Statsrevisorerne er ikke til å misforstå. Vi har nå et omfattende arbeide med å følge opp og i fellesskap finne løsninger, uttalte Ellemann (V) etter den flengende kritikken fra både riksrevisjonen og statsrevisorene.

– Vi skal etablere en ny, transparent administrasjon av kvotene, som alle kan ha tillit til. Det vil jeg selvfølgelig inkludere Folketingets partier og erhverv i, viste Ellemann videre til.

I likhet med Riksrevisionen kritiserer også statsrevisorene Miljø- og Fiskeriministeriets håndtering av kvotekonsentrasjonen i dansk fiskeri på bakgrunn av riksrevisjonens rapport.

Ifølge statsrevisorene har det vært en kultur i Miljø- og Fiskeriministeriet, hvor det var mangel på kontroll. Også i riksrevisjonens undersøkelse konkluderes det med, at det har manglet grunnleggende administrative prosedyrer i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

– Det er begått alvorlige feil. Det vil ta tid å få rettet opp på de alvorlige forholdene som Rigsrevisionen og Statsrevisorerne kritiserer, uttalte Ellemann i forrige uke.