Prosjektleder Torleif P. Dahl i advokatfirmaet Wikborg Rein skriver i en pressemelding at de vurderer årlig mange søknader og deler ut inntil to stipender på juridisk rådgivning til lovende norske gründere.

- I en tid med fokus på omstilling, innovasjon og bærekraft har Wikborg Rein i år valgt å løfte frem to løsninger som begge kan bidra til økt verdiskapning og samtidig redusere det økologiske fotavtrykket. Derfor har vi i år valgt å gi stipendet til to selskaper med svært gode forretningsidéer som har potensiale til å skape grønn vekst, sier han.

Første mottaker er Waveco AS, med sitt Subwave-konsept, et gründerstipend for 2016. Stipendet består av 30 timer juridisk rådgiving innenfor en periode på 12 måneder.

Daglig leder i Waveco AS, Inge Bakke, er svært glad for tildelingen:

- Waveco AS tar mål av seg til å utvikle sitt Subwave konsept til å bli det foretrukne teknologivalget innen bølgekraft verden over. Stipendet fra Wikborg Rein betyr tilgang til juridisk ekspertkompetanse av første klasse når firmaet nå skal rigges for en fremtid på en global arena.

Andre stipendmottaker er firmaet Gether AS som tildeles et stipend på 15 timer juridisk bistand til deres arbeide med løsninger innen lagring av overskuddsvarme. Teknologien som Gether AS har patentert muliggjør energisystemer basert på lokal selvhøstende fornybar energi til oppvarming og kjøling av bygninger, industriprosesser og i landbruk.

Det er i år den 7. gangen Wikborg Rein deler ut sitt gründerstipend.