Wärtsilä Ship Design på Fitjar har vunnet en kontrakt på design av en ny krillbåt, ifølge en pressemelding fra selskapet. Båten skal bygges for det kinesiske fiskeriselskapet Jiangsu Sunline Deep Sea Fishery Co.

Fartøyet skal operere i Antarktis, og Wärtsiläs design skal innfri krav om bærekraft og miljøvennlighet. Kontrakten ble signert i desember 2015 med selskapet Hansail Marine & Offshore Design. 

Det 115 meter lange fartøyet vil ha foredlingsfabrikk for frossen krill, krillfor og Omega 3 olje. Båten vil kunne huse 99 personer.

Krillbåten kan både drive med konvensjonell tråling med not, men også gjennom kontinuerlig pumping, en ny teknologi som forbedrer kvaliteten, ifølge pressemeldingen. 

- Vår sterke tilstedeværelse i det kinesiske markedet gjør at vi kan gi støtte rask og effektivt til alle partene som er involvert i dette prosjektet. Vi har jobbet tett med kunden for å utvikle dette designet som muliggjør bærekraftig og effektiv fiskerivirksomhet i Antarktis, sier Riku-Pekka Hägg, visepresident i Wärtsilä Marine Solutions.

- Dette fartøyet representerer en ny generasjon av løsninger for krillfiske. Et fartøy som skal fiske i de røffe og sensitive arktiske farvannene må ha et design som er pålitelig, miljøvennlig og som gir høy sikkerhet for mannskapet. Vi mener Wärtsilä har lykkes innenfor alle disse områdene, sier Wang Zhi, eier av Jiangsu Sunline Deep Sea Fisheries Co. Ltd.