Mandag morgen ble det kjent at egenkapitalen i datterselskapet Havyard Ship Technology er tapt. Nå melder selskapet at Lasse Stokkeland har valgt å trekke seg som daglig leder i Havyard Ship Technology AS (HST). Erlend Hatleberg (43) blir ny daglig leder.

Hatleberg, som overtar for Stokkeland, er oppvokst i Leirvik i Sogn og bor nå i Dale i Sunnfjord. Han er utdannet ingeniør, og har blant annet arbeidet i Fundo. Han begynte på teknisk avdeling i HST i 2009.

Hatleberg ble prosjektleder i 2011 og har stått for leveranser av PSV-båter, konstruksjonsfartøy, isbrytere for russiske rederi og nå for den nye fergeserien til Fjord1.

Konsernsjef i Havyard Group ASA («HGR») og styreleder i HST, Geir Johan Bakke takker Lasse Stokkeland for innsatsen som daglig leder i det han beskriver som en utfordrende tid for verftet.

- Jeg er glad for at Erlend Hatleberg har tatt utfordringen og er motivert til å ta jobben som ny daglig leder i HST. Erlend er opprinnelig fra Leirvik. Han brenner for lokalsamfunnet, og har gjennom å lede noen av de mest krevende prosjektene ved HST vist at han har den kompetansen og erfaringen som kreves for å lede et verft i omstilling mot effektivitet og lønnsomhet, sier Bakke i meldingen.