Fiskeribladet fikk mandag denne uken komme om bord kystfiskebåten «Knut Olav», som måler 43 ganger 10 meter, da den lå til kai i Ålesund, før den satte kursen nordover.

Fredag ble båten til 117 millioner kroner døpt i hjemmehavnen i Svolvær. Under kan du se et knippe bilder fra dåpen.

TESTES: Søndag drar «Knut Olav» til Finnmark for å teste utstyret om bord, og for å starte fisket på et kvotesett som så langt i år er urørt, ifølge avisen Kyst og Fjord. Foto: Frode Adolfsen
BRØDRE: Tor-Gunnar og Kristian Kransvik under dåpen i Svolvær fredag. De to brødrene har vært med på å bygge tre nybygg på 16 år. Foto: Frank Einar Iversen
ORDFØREREN: Kransvik-brødrene Kristian (t.v.) og Tor-Gunnar Kransvik (t.h.) sammen med ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst. Dåpen ble holdt i strålende sommervær og 25 grader. Foto: Frank Einar Iversen

GUDMØDRE: Amanda og Malisa Kransvik. Foto: Frank Einar Iversen
FEIRET: «Knut Olavs» dåp ble feiret i strålende vær i Svolvær fredag - akkompagnert av korpsmusikk. Foto: Frode Adolfsen
SVOLVÆR: «Knut Olav», her til kai i Svolvær sammen med «Sander Andre». Foto: Frode Adolfsen
STØRST: «Knut Olav» er den største båten som er bygget ved danske Vestværftet. Foto: Frode Adolfsen

Båten er bygget ved Vestværftet i Danmark og er rigget for snurrevad og not. Båten skulle opprinnelig bli 35 meter, men Kransvik-brødrene Tor-Gunnar og Kristian bestemte seg underveis i planleggingen å velge en åtte meter lengre båt. Dermed ble båtens bruttotonn 770.

- Vi kan levere sløyd fisk iset i kar, fersk usløyd fisk og levende fisk i kar fra en tur som kan strekke seg opp mot en uke på fiskefeltet. Enhver vil gjerne få mest mulig ut av sine kvoter og det er det vi har hatt som utgangspunkt for nybygget, uttalte Kransvik til Fiskeribladet mandag.

I tillegg til Tor-Gunnar og Kristian Kransvik, er også deres onkel Tor Oddbjørn Kransvik med på eiersiden med drøyt syv prosent. Tor-Gunnar har 56 prosent og Kristian 37 prosent av eierskapet.

FERSKFISKGIGANT: Med sine 43x10 meter, blir båten størst i sin klasse for levering av ferskfisk. Foto: Frank Einar Iversen