Den lokale reguleringen for Lofoten trådte i kraft 1. mars, og Fiskeridirektoratet har registrert flere brudd på forskriften, opplyser de i en pressemelding torsdag.

Som tidligere år skal alt faststående redskap meldes inn til Kystvaktsentralen elektronisk ved setting, og meldes ut ved opptak eller flytting av bruk. I tillegg skal garn røktes daglig og line minst annenhver dag.

– Fiskeridirektoratet har registrert manglende innmelding av bruk, at det meldes inn bruk som ikke er satt, og flere lar være å melde ut bruk ved opptak eller flytting. Videre har vi fått tips om manglende røkting av bruk, da spesielt av garn, sier førsteinspektør Trond Linchausen Blom i Fiskeridirektoratet region Nordland.

Kan reagere med anmeldelser

Fiskeridirektoratets Sjøtjeneste, Kystvakten og Fiskeridirektoratet region Nordland vil følge dette tett opp underveis i Lofotfisket med informasjon og veiledning til fiskerne, heter det i meldingen fra direktoratet.

– Dersom vi ikke ser en snarlig forbedring, vil det kunne bli reagert med anmeldelser eller overtredelsesgebyrer ved brudd på innmeldings- eller røktingsbestemmelsene. Forskriften er utformet i tett samarbeid med fiskeriorganisasjonene, og Fiskeridirektoratet forventer at næringen tar sikte på å respektere et regelverk utarbeidet etter fiskernes egne ønsker, sier Blom.