På bakgrunn av en ny rapport med ny kunnskap vil ikke selskapet jobbe videre med etableringen av ny lokalitet i Frakkfjorden i Loppa, skriver selskapet på sine nettsider.
Grieg Seafood Finnmark har hatt et ønske om å utvikle virksomheten sin i Loppa, og har siden 2019 jobbet med etablering av nye lokaliteter i Frakkfjorden i Loppa kommune.
Som en viktig del av kommunens arealplanarbeid, ble Akvaplan-niva engasjert for å konsekvensutrede etablering av nye lokaliteter i Loppa kommune, deriblant i Frakkfjorden.
Det har vært bekymringer knyttet til etablering i Frakkfjorden hos enkelte, særlig hos lokale fiskere, skriver selskapet.
Begrenset produksjonsvolum
Rapporten fra Akvaplan-niva konkluderer med at Frakkfjorden har den svakeste resipienten av fjordene som ble evaluert. Det betyr at det kun er mulighet for et begrenset produksjonsvolum i fjorden, for å unngå å overbelaste fjordsystemet. Rapporten konkluderer også med at Frakkfjorden vil ha størst konflikt med fiskeriinteresser, på grunn av konflikt med etablerte låssettingsplasser, skriver selskapet.
– På bakgrunn av denne rapporten ønsker ikke Grieg Seafood Finnmark å jobbe videre med etablering av lokaliteter i Frakkfjorden. Vi må ta innover oss ny kunnskap som kommer, uttaler Roger Pedersen, samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark, på selskapet sine nettsider.
Les også
- – Oppdrettsnæringen må erkjenne at den har et miljøproblem. Og da må man betale for det.
- - Vi er opptatt av at fisken skal ha det så bra som mulig under lusebehandling
- Lakselus og genetisk endring hos villaks er fremdeles de største miljørisikoene
- Havforskerne: Torskeoppdrett kan være en risiko for kysttorsken