Sjømat Norge arrangerte 14. mars seminaret «Kampen om råstoffet» for å belyse utfordringene for norsk fiskeindustri. Omlag hundre deltakere var tilstede, deriblant sentrale næringsutøvere og politikere. Det ble etter min oppfatning en god og engasjert debatt.  Jeg er spesielt glad for at det viste seg mulig å arrangere et næringsseminar om sjømat i Oslo som ble så godt besøkt.

Det er derfor ekstra skuffende at Fiskeribladet velger å tabloidisere sin omtale på en måte som gir et tildels feilaktig og villedende referat fra arrangementet.

Under tittelen

etterlates det inntrykk av at Egil Magne Haugstad, som leder et av Norges største fiskeindustriselskaper, uttalte seg på en måte som sidestiller seg med forfulgte mennesker i krigsherjede land. Hadde det vært riktig, ville det vært oppsiktsvekkende. Men vi som satt i salen kan bekrefte at Haugstad aldri sa dette, men han sa noe annet som var ment som mediekritikk rettet mot Fiskeribladet.

Jeg mener dette er et klart presseetisk overtramp fra en avis som tar mål av seg å være et av sjømatnæringens viktigste medieorganer. Både lokalsamfunnen og nasjonen som helhet er avhengig av at vi har robuste og levedyktige fiskeindustribedrifter, og for å få en god samfunnsdebatt om dette er vi alle tjent med en god og kritisk fiskeripresse.

Jeg håper derfor at Fiskeribladet i fremtiden viser større saklighet og etterrettelighet i sin omtale. Jeg vil nytte anledningen til å ønske flere av avisens medarbeidere velkommen til å gjøre jobben sin på næringens åpne arrangementer.