Det er gode tider for norsk torsk i utlandet, og i første tertial i år gjenspeilet prisene på norsk fisk at etterspørselen etter norsk kvalitetsfisk stadig vokser.

Kjell Børge Freiberg fiskeripolitisk talsperson Frp Foto: Hadsel kommune

Det som er spesielt interessant med de ferske tallene, er at prisene på eksportert torsk steg, mens lavere kvoter har medført lavere eksport av torsk. Det ble eksportert 42.000 tonn fersk torsk, til en verdi av 1,5 milliarder kroner de fire første månedene i år. Til tross for at mengden eksportert torsk var fem prosent lavere enn i 2017, økte verdien på torskeeksporten totalt sett med nærmere 50 millioner kroner.

Jeg er glad for at utlendinger setter pris på norsk fisk, og er villige til å betale mye for den. Det er til glede både for distriktene og for AS Norge. Det er imidlertid viktig at alle aktører fortsetter å snakke opp norsk fisk i utlandet og leverer kvalitet. Det er torskens kvalitet som gjør at fisken selges til så gode priser, og dette viser at vi er på rett vei.

Frp mener det er viktig å åpne for eksport til flere land, samt internasjonal markedsføring, og vi kommer til å bruke de mulighetene vi har til å jobbe for at norsk fisk blir enda mer ettertraktet og solgt til enda høyere priser.