Hvorfor er filetene så røde? Skipperen står ved siden av fabrikksjefen i tresko, jeans og smårutet skjorte med oppbrettede ermer. Vannet spruter rundt dem, mens de ser rødlige seifileter fylle transportbandet som kommer ut av Baader-maskina. Fabrikksjefen har mest lyst til å sparke skipperen i ræva og be han pelle seg opp i styrhuset. Nok en gang har han brutt innpå et altfor stort tråhal. Men det har jo gått bra mange ganger før, store hal har blitt tatt innpå uten at fisken ble SÅ rød innvendig. Hva kan filetenes ulike farger fortelle oss om kvaliteten? Hvor finnes denne kunnskapen?

En ung jente kommer gråtende inn i garderoben. Formannen og de andre på vakta har kjefta på henne fordi hun jobber for sakte. Etter fire uker forventer de at hun skal være verdensmester, slik som de selv. Nye arbeidere blir instruert i hva de skal gjøre, men ikke hvorfor. Det er bare å følge reglene, ikke stille vanskelige spørsmål, og stå på. Ellers så får de høre det - Peis an for helvete!!

Alle er samlet i messa. Det skal velges verneombud. En forteller at verneombud kan bli stilt ansvarlig og havne i fengsel om det skjer noe galt. Det står i loven sier han. Ikke søren om han vil ta på seg dette ansvaret! Og det vil ikke noen av de andre heller.

Å være leder innebærer mange typer ansvar. I fabrikken har du ansvar for kvalitet og utbytte. Å motivere medarbeiderne så de yter sitt beste, også når de er slitne og drittlei, er også viktig.

Å motivere medarbeiderne så de yter sitt beste, også når de er slitne og drittlei, er også viktig.

Skulle du ønske at du kunne mer om kvalitet, personalledelse og andre viktige ting for å kunne håndtere fabrikk, fisk, utstyr og mennesker på en god måte? Da kan et opplæringsprogram i fabrikkledelse, eller et verneombudskurs være noe for deg. Sjekk ut hvilke tilbud som finnes!