Det være seg fiskeri, oppdrett, handel, tilvirking av mat eller uansett verdiskaping.

Min påstand og redsel er at SV vil jage rikingene og industribygger folket ut av Norge med sin skattepolitikk. Det har skjedd tidligere at mange rikfolk og industrimagnater har forlatt landet, nå kan det samme skje igjen. Se på disse forslagene herr Lysbakken og forslagsstillere i SV fremmet og fikk stemt gjennom på siste landsmøte.

Folk bør snakke om urimelighetene og det skadelige, ikke gjennomtenkt og misforstått Forskjells-Norge-angrep på de rike. SV-leder Audun Lysbakken har sagt at festen for de rike er over, så man bør vel ikke bli overrasket, overhode.

Her er noen av forslagene de fikk vedtatt: SV foreslår et bunnfradrag på 5 millioner kroner, og deretter en arveavgiftssats på 30 prosent på formuer opp til 100 millioner kroner. Videre 70 prosent arveavgift på all formue over 100 millioner kroner.

La oss se litt på hva dette fører til når en mor eller far dør og arven som ofte er en bedrift skal overtas av neste generasjon. Det være seg innen fiskeri eller annen verdiskaping i Norge.

Selv om disse tallene kan skremme enhver som har bygget opp noe i Norge, er det dessverre enda verre. Arvingene har jo ikke binger eller hvelv med kontanter. Et eksempel: man arver en bedrift til verdi 1 milliard (flere fiskeribedrifter er verdt flere milliarder) Så skal man altså betale 658 millioner kroner i arveavgift når mor eller far dør. Så må man skaffe penger, og da kan arvingene, hvis mulig, selge hele eller deler av fabrikken eller virksomheten. Å ta utbytte fra selskapet, kan være en løsning, og dette utbyttet beskattes med 32 prosent, slik at skatten vil bli mer enn 100 prosent, den vil bli 102 % av arven du får.

Partiet vil også øke formuesskatten til 1,1 prosent, med 0,2 prosent ekstra for formue over 20 millioner kroner, og aksjerabatten (nå 45 prosent) skal fjernes. Investor Jan Petter Sissener sier til NRK at det «bare er å bestille flyttebil om disse overtar ». Det er nok mange som tenker som han av våre rike medmennesker

SVs skatteforslag er et slag mot alt næringsliv, og SV-politikerne aner ikke hva de snakker om. Vi kan regne med at ekstremistene snart overtar og AP vil ha de med i regjering. SP vil ikke ha de med, og jeg forstår de meget godt

Del gjerne dette innlegget så folk får innblikk i hvorfor vi står foran en ny bølge av bedrifter og rikfolk som rømmer Norge dersom disse får makt igjen. Tallene er hentet fra SV sitt eget program.

Det er bare å stemme de inn så vil landet tømmes for alt som kan drive med verdiskaping. MDG har forresten omtrent samme skatteforslag som disse, noen avgifter verre og noen litt mindre. Men i sum ikke mulig å drive verdiskaping med deres forslag heller. Landet vil dø ut om disse folkene får nok makt.