Det var vel ikke uventet at noen ville ta til motmæle.

, og følger opp

Jeg skal være enig med ham i at vi må jobbe for en høyere foredlingsgrad av alle fiskeslag i Norge.

De fleste av de ting han påpeker av forskjeller mellom hans tall og mine, går på variasjoner fra år til år, og det er ingen grunn til å legge skjul på at slike variasjoner vil der være.

Imidlertid påpeker han en feil som jeg gjerne vil rette opp. I mitt innlegg skrev jeg at mengde fanget villfisk var 1,6 mill tonn. Han skriver 2,4 mill tonn. Forskjellen skyldes nok forskjell på eksportvekt av sjømat og rund fangstvekt, men jeg var upresis i min beskrivelse, og da bør det rettes opp.

Det riktige er at rund fangstvekt er beregnet til 2,4 mill tonn i 2017.

Likevel understreker det faktisk mitt poeng. Tallet var knyttet til at SV påstår at et 20-talls familier kontrollerer 50 prosent av norsk fisk, altså mengde. Jeg mener at det ikke er dokumentert. De lister opp 12 familier som gjennom trålerne har om lag 120.000 tonn (fangstvekt) i kvoter. Som en ser blir 120.000 tonn en enda mindre andel av 2,4 millioner tonn enn av 1,6. Dermed er det enda mindre sannsynlig at 20 familier kontrollerer 50 prosent av fisket mengde, og jeg takker Eliassen for å styrke mitt poeng her.