Han tiltrer stillingen fra 1. mai.

– Vi er veldig fornøyde med at Børge har takket ja til å la seg konstituere som administrerende direktør for Sjømatrådet. Dette gjør at vi får en trygg og god leder av selskapet fram til en ny sjef er på plass, sier Marianne E. Johnsen, styreleder i Norges sjømatråd i en pressemelding.

Konstitueringen skjer etter Renate Larsens eget ønske, ifølge meldingen. Hun varslet i februar år at hun ønsket å fratre som administrerende direktør i Sjømatrådet.

Børge Grønbech har vært direktør for globale operasjoner siden mai 2018 og vært ansatt i Sjømatrådet siden 1998. Han har hatt flere sentrale stillinger, deriblant markedsdirektør ved hovedkontoret og fiskeriutsending i Boston, USA. Grønbech er utdannet fiskerikandidat med master i internasjonal markedsføring og har en MBA i Seafood Management fra NHH.

– Jeg er både stolt og takknemlig for å få denne muligheten. Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny rolle i Sjømatrådet og lover at vi skal fortsette å levere på vår viktigste visjon, nemlig å vinne verden for norsk sjømat, sier Børge Grønbech.

Samtidig er styret i gang med rekruttering av ny toppleder til selskapet. ISCO Group AS skal bistå styret i dette arbeidet. Ansettelsesprosessen er i gang, og stillingen vil bli utlyst snarlig.