17. september ble det klart at den økonomiske situasjonen for Træna Seafood var så krevende at flere fiskemottak på Helgeland måtte stenge. De ansatte ble permittert med øyeblikkelig virkning.

– Veldig glade

Tirsdag kan selskapet igjen åpne dørene, men bare halvparten av de ansatte får komme tilbake på jobb, skriver Kyst og Fjord.

– Veldig mange har ikke hatt noen plass å levere så jeg tror både folk i Træna, Meløy og Rødøy er veldig glade for at vi kommer i gang igjen, sier daglig leder Per-Arne Ingebrigtsen til NRK Nordland.

Fremover vil de ikke lenger produsere fileter, men heller konsentrere seg om salting og pakking av hel fisk.

Fryktet konsekvensene

Mange på Træna satte alle kluter til for å kunne åpne fiskemottakene igjen. Formann Børre Johannessen i Lurøy og Træna fiskarlag fortalte til Fiskeribladet at det var en katastrofe at mottakene ble stengt.

– Jeg frykter at dersom vi ikke få mottaket raskt åpnet igjen vil det få store konsekvensen for fiskeriene på Helgeland, sa han til Fiskeribladet i september.

Lurøy og Træna fiskarlag har i dag rundt 65 medlemmer. De har i mange år hatt utfordringer med å få levert fisken sin lokalt.

Slo seg sammen

Hjørnesteinsbedriften Modolv Sjøset Fisk AS slo seg i vinter sammen med Arctic Fish Export. Det nye selskapet fikk navnet Træna Seafood AS,

Årsakene til problemene er blant annet konsekvenser av koronapandemien og at Træna Seafood ikke har klart å tjene penger på fisken de har kjøpt. Det opplyste styreleder Runar Fjellgård i selskapet til Fiskeribladet i september.